Productie

De mysterieuze schoonheid van Impruneta klei: Het geheim van onze Terracotta potten

Whichford-handmade-garden-pots (1)

Bij Terra Collection begrijpen we dat ware schoonheid en kwaliteit voortkomen uit de rijkdom van de aarde. Dit is duidelijk zichtbaar in onze collectie terracotta potten, die zijn gemaakt van de ‘galestro’-klei uit het pittoreske dorp Impruneta in Toscane.

Het Geheim van Galestro Klei

Galestro-klei, algemeen erkend als de beste terracottaklei ter wereld, wordt uitsluitend gewonnen uit een klein gebied in Impruneta. Deze klei is een kostbare en waardevolle grondstof, die het mogelijk maakt om onze handgemaakte en zeer decoratieve potten te creëren.

De Unieke Kenmerken van Impruneta Terracotta

Wat de terracotta potten uit Impruneta echt onderscheidt, is hun zachte rozerode kleur of aardekleur en hun licht korrelige textuur. Deze kenmerken zijn te danken aan de unieke samenstelling van de klei, die rijk is aan kalksteen, mergel en schilferige klei met een hoog gehalte aan ijzeroxide en calciumzouten​.

Het resultaat van dit natuurlijke recept is terracotta dat zowel buitengewoon poreus als zeer taai is, essentieel voor het weerstaan van hoge en lage temperaturen in de buitenlucht. Dit maakt onze potten uit Impruneta perfect voor het vasthouden van aarde, planten en zelfs olie.

Voordelen voor Plantengroei

Een bijkomend voordeel van deze specifieke soort klei is dat het de inhoud van de potten uit Impruneta op de juiste manier belucht, wat de plantengroei sterk bevordert. Daarom zijn onze terracotta potten uit Impruneta niet alleen mooi, maar ook uitermate functioneel, en dragen ze bij aan de gezondheid en groei van uw planten​.

De Perfecte Aanvulling op uw Tuin

Onze terracotta potten, gemaakt van de unieke klei uit Impruneta, vormen de perfecte aanvulling op uw tuin. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze zijn ook duurzaam en bevorderlijk voor de groei van uw planten. Bij Terra Collection streven we ernaar om producten te creëren die zowel esthetisch als functioneel zijn, en onze terracotta potten uit Impruneta zijn daar het perfecte voorbeeld van.