Productie

De kunst van Terracotta: Een ode aan de aarde

Productie1_480x480

Bij Terra Outdoor Collection geloven we dat ware schoonheid en kwaliteit voortkomen uit de meest elementaire componenten van onze planeet. En niets illustreert dit beter dan onze collectie handgemaakte terracotta plantenpotten, gevormd door de handen van bekwame ambachtslieden en gebakken op de vurige hitte van 1000 graden Celsius.

Een kostbare grondstof

De magie van terracotta begint bij de ‘galestro’-klei, beschouwd als de beste terracottaklei ter wereld. Deze wordt uitsluitend gewonnen uit een klein gebied in het dorp Impruneta. De kostbare aarde die hieruit gewonnen wordt, is een zeldzame en waardevolle grondstof. Het is deze klei die de basis vormt van onze kunstzinnige en luxueuze tuinproducten.

Het proces van perfectioneren

Het creëren van een terracotta pot is een bijzonder tijdrovend proces, een proces dat de perfecte balans vereist tussen poederachtige klei en water. Elke pot wordt met de hand gevormd, een langzaam en geduldig proces dat ervoor zorgt dat de klei niet uitdroogt. Slechts kleine hoeveelheden klei worden tegelijkertijd bewerkt, waardoor elk stuk uniek is.

Na het vormen van de klei in traditionele mallen, laten de ambachtslieden de gevormde klei eerst langzaam drogen. Daarna worden de potten naar een warmere kamer gebracht om verder te drogen met gebruik van warme lucht. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat elke pot zijn unieke vorm en textuur behoudt.

De vurige afwerking

Zodra ze klaar zijn voor de oven, worden de potten geleidelijk gebakken tot een temperatuur van 1000 graden Celsius over een periode van twee dagen. Deze intense hitte zorgt voor de kenmerkende harde en duurzame kwaliteit van terracotta. Zodra de temperatuur gestabiliseerd is, worden de potten nog eens 12 uur verder gebakken. Twee dagen later worden ze uit de oven gehaald en met water overgoten om de overtollige kalk te verwijderen.

Het resultaat: Kunst voor uw tuin

Bij Terra Collection zijn we trots op het creëren van producten die de essentie van de aarde belichamen, producten die de natuurlijke schoonheid van uw tuin versterken. Onze terracotta potten, met hun rijke, aardse tinten en unieke texturen, zijn niet zomaar tuinaccessoires. Ze zijn kunstwerken, elk met hun eigen verhaal, geworteld in de aarde en gevormd door de elementen.