Productie

Glowbus® is handmade

image-007

Tien jaar geleden tekende Andreas Ketels, kunstenaar en oprichter van Glowbus®, de eerste lijn van wat groeide tot de Glowbus® collectie. Elk item in onze collectie is een handgemaakt, functioneel kunstwerk. Een eyecatcher die uitnodigt voor een moment van gezelligheid en die, dankzij zijn vormgeving en lichtspel, een avondje rond een knisperend vuur in een heel andere dimensie hult.

Niet alleen is de Glowbus® collectie het resultaat van een jarenlang creatief denkproces, elk stuk uit onze collectie wordt gebouwd in een perfecte balans van authentiek handwerk en moderne technieken. We zijn dan ook trotse bezitter van het ‘Handmade in Belgium’ label.

image 008
image 010

Glowbus is bewust
Bij elke aankoop van een Glowbus Dewdrop wordt er een bedrag geschonken aan een organisatie die zich inzet voor natuurbehoud, waarmee telkens 25 nieuwe bomen worden aangeplant. Zo werken we samen, boom per boom, aan een fenomenaal ‘Glowbos’.

Glowbus is duurzaam
Voor het productieproces werd resoluut gekozen voor duurzame materialen. Enkel zo kan de langst mogelijke levensduur van de collectie gegarandeerd worden. We willen dat je onbezorgd kan genieten van jouw Glowbus.

Gedoe met doorroesten, vuurkorven die uit elkaar vallen of die je om de zoveel jaar moet vervangen, daar doen we niet aan mee.

De keuze voor “cortenstaal” zorgt voor een 8x langere levensduur in vergelijking met gewoon staal. Zo wordt het aandeel in de wegwerpmaatschappij geminimaliseerd.