Advies

Alles wat je moet weten over Terracotta potten (+ 5 voordelen!)

terracotta plantenpot

Als u fan bent van het mooie Italië of helemaal weg bent van de Romeinse oudheid, dan is Terracotta ongetwijfeld helemaal uw ding! Het is een tijdloze optie die al eeuwenlang door tuinliefhebbers wordt gekozen. Maar wat maakt Terracotta plantenpotten uit Impruneta nu net zo speciaal? In deze blogpost vertellen we u meer over de unieke voordelen van Terracotta potten en waarom ze een ideale keuze zijn voor uw tuin.

Door weer en wind

Ooit al eens wakker geworden op een koude winterdag en uw mooiste tuinplant in een gebarsten pot aangetroffen? Met Terracotta plantenpotten is dat iets uit het verleden! 

Terracotta potten, vooral die vervaardigd uit de superieure Galestro klei, zoals die van Terra Outdoor Collection, zijn ontworpen om verschillende weersomstandigheden aan te kunnen. Ze zijn vorstbestendig waardoor ze het hele jaar kunnen buitenstaan. Daarnaast zijn ze ook ontworpen om lang mooi te blijven. Dat maakt ze een duurzame keuze voor uw tuin. 

Een luchtige vriend voor uw planten

Eén van de belangrijkste voordelen van Terracotta plantenpotten uit Impruneta is hun ademende structuur. Terracotta is een poreus materiaal dat ervoor zorgt dat het water ook mee verdampt langs de wanden van de pot. Andersom zorgt dat er ook voor dat er lucht bij de wortels raakt en dat stimuleert de wortelgroei. De goede water- en luchtcirculatie zorgt dus voor een betere algemene gezondheid van uw planten!

Let wel op: door de ademende eigenschappen kan de grond wat sneller opdrogen, waardoor u uw planten weleens wat sneller water zal moeten geven. 

Geen natte voeten meer voor uw planten

Heeft u niet zo’n groene vingers en durft u uw planten toch weleens te veel water te geven? Dan is een Terracotta pot het antwoord op uw gebeden!  

Naast de ademende structuur van Terracotta, wordt er ook in elke pot één of meerdere gaten voorzien. Zo kan overtollig water steeds uit de Terracotta pot ontsnappen. Dit zal ervoor zorgen dat uw plant niet met natte voeten blijft zitten, waardoor er geen wortelrot kan ontstaan. Zo kan u weer langer van uw planten genieten. 

Zeker wanneer u de Terracotta pot op onze bijbehorende Terracotta voetjes plaatst, kan de pot optimaal afwateren en kan u geen planten meer verdrinken! 

Een vleugje Italië in huis

De Romeinen wisten het al: Terracotta potten zijn niet alleen functioneel, maar ook heel erg mooi. Of u nu kiest voor een klassieke rode Terracotta kleur of een meer ingetogen grijze aardekleur, er is wellicht een stijl die naadloos in uw tuin past. Ze zijn letterlijk een tijdloze klassieker die uw tuin een heerlijke zuiderse uitstraling geeft. 

Bovendien zijn Terracotta potten verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan planten en tuinstijlen. 

In onze webshop vindt u al heel wat verschillende maten en vormen, maar ons gamma is veel breder dan wat u op de website ziet. Plan dus gerust een afspraak in onze toonzaal of contacteer ons voor meer informatie! 

De Terracotta potten van Terra Outdoor Collection

Bij Terra Outdoor Collection hechten we belang aan het aanbieden van duurzame en ambachtelijke tuinproducten. 

Onze Terracotta potten, afkomstig uit de befaamde Impruneta streek in Toscane, zijn daarom vervaardigd met de nodige aandacht voor detail en vakmanschap. Ze zijn de perfecte aanvulling op elke tuin, ze zijn ontworpen om weerstand te bieden tegen vorst en ze blijven er bovendien heel lang mooi uitzien. 

We bieden u steeds de beste kwaliteit aan om uw tuin die high-end uitstraling te geven! 

Conclusie

Of u nu nog maar net uw eerste stappen in de tuinwereld zet of een ervaren tuinier bent, Terracotta potten zijn altijd een uitstekende keuze voor uw tuin. Ze hebben heel wat voordelen zoals hun duurzaamheid, vorstbestendigheid en hun waterdoorlatendheid. 

Wilt u zelf ervaren hoe Terracotta uw tuin kan transformeren? Bezoek dan onze webshop of neem contact met ons op om onze volledige collectie te ontdekken in onze toonzaal in Koningshooikt. 

cropped Potten