Advies

Terracotta: Onderhoud en Verzorging

IMG_2689_480x480

De charme van Terracotta uit Impruneta

Terracotta, een materiaal zo oud als de aarde zelf, heeft een tijdloze charme die geen enkel ander materiaal kan evenaren. De rijke, aardse tinten en de unieke texturen die tevoorschijn komen naarmate het materiaal ouder wordt, maken terracotta een favoriete keuze voor tuiniers en liefhebbers van buitenleven over de hele wereld. Maar zoals bij elke investering, vereist het bezit van terracotta zorg en onderhoud om ervoor te zorgen dat de schoonheid van het materiaal behouden blijft en dat uw investering lang meegaat.

Handgemaakt bij Terra Collection

Bij Terra Collection, zijn we trots op het leveren van de mooiste terracotta producten, met de hand gemaakt door ambachtslieden die werken in familiebedrijven die dateren uit de jaren 1600. Door de natuur van dit ambachtelijke proces, worden onze potten geproduceerd in kleine aantallen, waardoor elk stuk uniek is.

Onze potten worden gemaakt van de fijnste Impruneta klei, een materiaal dat bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit en weerstand tegen de elementen. Dankzij de chemische samenstelling van deze klei en de hoge temperaturen die tijdens het bakproces worden gebruikt, zijn onze potten bestand tegen zelfs de strengste winters.

Onderhoudstips

Echter, om de levensduur van uw terracotta pot te verlengen, raden we enkele eenvoudige onderhoudstips aan.

Drainage is essentieel voor de gezondheid van uw planten, maar ook voor de levensduur van uw pot. We raden aan om uw pot steeds op een ondergrond te plaatsen die afwatering toelaat. Indien nodig kan u hiervoor uw pot op Terracotta voetjes plaatsen. Deze eenvoudige stap zorgt voor een goede afwatering en luchtcirculatie, waardoor overtollig water weg kan stromen. Zorg ervoor dat de afvoergaten altijd vrij zijn.

Bij het hanteren van uw potten in de wintermaanden, wees voorzichtig. Probeer geen bevroren potten te verplaatsen, ze kunnen aan de grond vastvriezen. Laat ze natuurlijk ontdooien, gebruik nooit kokend water.

De levensduur van uw Terracotta

Onze terracotta potten zijn ontworpen om een leven lang mee te gaan en te verouderen met gratie. Na verloop van tijd zullen ze een prachtige natuurlijke patina ontwikkelen, een teken van hun leeftijd en karakter. Met de juiste zorg en onderhoud, zal uw terracotta pot een blijvende schoonheid zijn die uw tuin verrijkt gedurende vele jaren​.